25 Apr KORAKI DO PEDIKURE KOT V SALONU

Vse imamo rade lepa, mehka in urejena stopala. Zato je sedaj pravi čas, da svoja stopala razvajaš in urediš z izi trikci, po katerih bodo stopala urejena kot iz salona.

1. NAMAKANJE NOG

Najprej je potrebno noge namočiti v toplo kopel, saj bo ta kožo in nohte zmehčala ter hkrati malce sprostila stopala. V vodo lahko daš kakšno sol za pripravo kopeli ali pa kar par kapljic vinskega kisa ter malce morske soli.
Ljudje pogosto mislijo, da je potrebno noge namakati okoli 30 minut, da se koža res dobro zmehča. To mišljenje je napačno, saj je priporočen čas namakanja nekje od 5-8minut. S tem so bodo koža in nohti ravno prav zmehčali in tako boš lahko najbolje odstranila odmrlo kožo in delčke okoli nohtov. Noge po kopeli le rahlo obriši s pomočjo brisačke.

pila-1200x1354

2. BRUŠENJE STOPAL

V kozmetičnih salonih vedno uporabljamo pilice za enkratno uporabo. Tebi pa najbolj priporočam uporabo čisto navadne pile. Sedaj lahko izbiraš med različnimi strojčki, kami in kristali, vendar mi verjemi, da je navadna pila še vedno najbolj učinkovita.
Če imaš veliko suhe oz. kot temu rečemo malce bolj strokovno poroženele kože najprej prični piliti stopalo z bolj grobo stranjo in nato ga še spili z mehkejšo. V primeru, da nimaš veliko poroženele kože, pa lahko stopalo zbrusiš kar z mehkejšo stranjo.
Brusiš toliko časa, da bo stopalo gladko na otip. Pazi tudi, da stopal ne boš preveč zbrusila, saj je lahko nato koža razdražena in boleča.
Zelo pomembna je tukaj tudi tehnika!
Ne žagamo sem in tja, ampak vedno vlečemo s pilo iz ene strani proti drugi – tako nekako kot bi pilili nohte na rokah.

3. STRIŽENJE IN OBLIKOVANJE NOHTOV
No sedaj pa k nohtom. Kaj sploh je njihova prava dolžina in kako jih pravilno ostriči?
Pravilna dolžina nohtov je takšna, da je v skoraj enaki višini kot konec tvojega prsta. Torej če bi prst gledala iz spodnje strani, bi kooomaj videla konico nohta.
Zakaj je to sploh pomembno?
Če bi nohte postrigla preveč, se lahko velikokrat ti začno vraščati v obnohtne kanale.
Za striženje ti priporočam, da se izogibaš škarjicam in uporabljaš ščipalec.
Pazljiva moraš biti tudi na konce nohtov. Ti so lahko po striženju špičasti, zato jih moraš vedno malce odstrižti in spolirati s pilico. S tem tudi preprečiš zanohtnico, saj robovi nohta ne bodo rastli v obnohtni kanal.

Sedaj je čas za oblikovanje.

Tukaj lahko uporabiš kar navadno pilico, vendar naj bo ta namenjena le oblikovanju nohtov na nogah. Tukaj lahko žagaš sem in tja, kakor si ti srce poželi, saj za razliko od piljenja nohtov na rokah, tukaj ni potrebno piliti le v eno stran. Ko si noht popilila horizontalno s pilico po konici potegni še vertikalno. Tako boš zaprla noht in preprečila plastenje.

ščipalec-1200x1354

4. ČIŠČENJE NOHTOV

Okej, po oblikovanju nohtov je sedaj čas za čiščenje.
Najprej s pomočjo lesene paličice ali kakšnega podobnega predmeta potisni obnohtno kožico k začetku nohta. S pomočjo škratic odstrani majhne trde koščke kože, ki lahko nastanejo ob nohtih in s pomočjo zavihane paličice, ki jo lahko najdeš na ščipalcu očisti obnohtne kanale.
Kaj obnohtni kanali sploh so?
To je prostor na vsaki strani nohta, kjer se noht stika s kožo. Tukaj previdno s kaveljčkom potegni ob nohtu. Videla boš, da se bo na palčki nabralo kar nekaj materiala in ravno ta je pogosto krivec za kakšne bolečine na straneh nohta, saj se kanal pogosto zamaši in prične pritiskati ter povzročati polečino.

5. ZAKLJUČEK

Sedaj svoje noge dobro namaži z negovalno kremo. Sama ti priporočam izvrstno kremo- Glysolid Hautbalsam. Vsebuje veliko glicerina, ki bo tvojo kožo sanjsko zmehčal in negoval.
Kremo kar izdatno namaži na noge in nato nanje obleci bombažne nogavičke ter jih pusti na nogah kar čez noč. Sama rečem, da tako daš noge v marinado, saj so naslednje jutro kot prerojene.

Tako, to so moji korakci za domačo pedikuro kot v salonu. Upam, da so ti bili nasveti všeč in da ti bodo v pomoč.

Če imaš še kakšno vprašanje mi piši na info@lanaspital.si, kjer ti bom z veseljem priskočila na pomoč. 

OGLEJ SI TUDI