15 Mar 7 NAJPOGOSTEJŠIH NAPAK PRI UPORABI PUDRA

[/vc_row]

1. NAPAČEN ODTENEK
Izbira pravilnega odtenka podlage za našo kožo, je vsekakor ena izmed najzahtevnejših nalog.
Pri izbiri moramo vedno biti na naravni svetlobi, saj luči v drogerijah barvo podlage pogosto spremenijo za odtenek ali dva.
Odtenek podlage pri preiskušnji vedno nanašaj na levo ali desno stran našega vratu in čeljusti. Nikakor ne na zapestje ali lice, saj je mnogokrat obraz drugačnega tena kot naše celotno telo. Pri nanosu podlage pa želimo da naš obraz, dekolte in vrat izgledajo kot nekakšna celota kajne?

2. NAPAČNA FORMULACIJA
Tukaj je zelo pomembno da veš kakšen tip kože imaš in seveda kakšen finiš pudra sploh želiš. Za vse, ki imate masten ali mešan tip kože, predlagam podlage, ki so bazirane na vodi, saj bodo te odlično zamatirale kožo, ki se bo posledično manj svetila skozi dan.
Vse z normalno in suho kožo pa si izbirajte podlage na oljni osnovi. Te bodo koži dale dodatno svežino, lesk, skratka popolno zdravo polt.

3. POZABIŠ PRIPRAVITI KOŽO
Pred nanosom pudra je zelo pomembno da kožo dobro navlažiš, saj je ta v nasprotnem primeru zelo ‘žejna’ in vase vsrka puder. Zato si zapolni, da dobro vlažilno kremo od sedaj naprej nikoli ne pozabi vtreti v kožo.

4. NE UPORABLJAŠ PRIMERJA
Ta je vsekakor zelo pomembna!
Primerji obraz pripravijo na popoln in nadvse obstojnejši nanos pudra.
Odlično zapolnijo manjše porice, gubice in med kožo ter podlago ustvarijo posebno plast, ki prepreči, da bi snovi, ki jih koža izloča skozi dan hitro uničile podlago na naši koži. Torej si lahko predstavljaš, da deluje kot nekakšen obrambni zid pred tekočinami, ki bi povzročile oksidacijo in krajšo obstojnost podlage.

5. PUDER NANESEŠ LE DO ČELJUSTI
Mislim, da smo vse enakih misli, ko vidimo nezabrisano črto pudra ( po možnosti pretemnega odtenka ) ob čeljusti in lasišču.
Tukaj si zapolni, da je potrebno puder vedno in tukaj resnično vedno zabrisati ob čeljusti navzdol po vratu in ob lasišču vanj. To boš najlažje seveda storila s pomočjo čopiča, vendar bodo to nalogo dobro opravili tudi prsti.

6. PREVEČ PRODUKTA
Podlaga ne sme biti kot maska na našem obrazu, namenjena je izenačevanju tena s preostalim delom telesa in seveda prekrivanju manjših nepravilnosti.
Zato si vsekakor zapolni ”little go a long way”!

7. PREVEČ PUDRA V PRAHU
Kot pri podlagi, moraš tudi puder v prahu nanašati zelo pazljivo.
Nihče noče izgledati kot da bi padel v kilo moke. Zato ti namesto blazinic, ki jih pogosto dobiš poleg izdelka, priporočam uporabo čopiča za nanos pudra v prahu, s katerim boš lahko izdelek nanesla v manjših količinah in veliko bolj kontrolirano.

OGLEJ SI TUDI