25 Apr BEAUTY OLJA: novo orožje v negi tvoje kože

Olja so v zadnjih letih naredila kar veliko revolucijo v negi kože. Večina se ob njihovi uporabi kar zmarzi, saj mislijo, da bo uporaba olja zmastila njihov obraz, zamašila pore, povzročila mozoljčke, skratka na obrazu naredila malo katastrofo. Vendar temu vsekakor ni tako. Sama olja v negi obraza uporabljam že kakšno leto in jih ne zamenjam za nič na svetu!

Uporaba beauty olja je pika na i pri vsakodnevni uporabi in ga priporočam vsem, ki ga do sedaj še niste uporabljale. Seveda nimam v mislih navadnega sončničnega olja, ki bi res zamašilo naše pore in povzročilo kakšne neprijetnosti, ampak ostala naravna olja, ki bodo dodatno negovala tvojo kožo in jo zaščitila. Pri negi priporočam, da olje vedno postaviš na zadnje mesto, saj ima okluzivne lastnosti s katerimi bo serum in vlažilno kremo, ki so jo predhodno nanesla na obraz na njega tudi ”zaklenil” in tako povzročil, da se bodo vodne – vlažilne komponente v kremi bolje vpile v kožo.

[/vc_row]

Beauty olj za nego kože je na tržišču že malo morje, zato ti bom predstavila tista tri, ki so najbolj učinkovita in tudi seveda lahko dostopna.

Prvo izmed treh je vsekakor arganovo olje za katerega si gotovo že slišala, saj se v zadnjih dveh letih o njim preprosto ne neha govoriti.
Olje vsebuje kar 10x več vitamina C in ostalih antioksidantov kot oljčno olje, ter je zato popolno v boju proti gubicam. In ker ima tudi dobre vlažilne lastnosti, ga priporočam za vse v malce zrelejših letih, ki želite svojo kožo negovati in hkrati poskrbeti za preprečevanje znakov staranja.

Kokosovo olje je zelo bogato in polno učinkovin, ki bodo poskrbele za sijočo kožo. Zaradi visoke vsebnosti maščobnih kislin, ga še posebno priporočam vsem, ki imajo težave z aknami, saj z svojim delovanjem pospešuje njihovo celjenje.

Zadnje olje, ki ga želim omeniti je jojobino olje.
To je olje ima močne zdravilne, antibakterijske in vlažilne lastnosti. Uporabljate jo lahko vse s suho kožo, kot tiste z masto oz. mešano.
Zaradi izjemnih vlažilnih vrednosti bo suho kožo dobro vlažila tudi v globljih plasteh kože in izboljšalo elastičnost, saj lahko suho kožo velikokrat ”zateguje”. Pri mastni koži je mnogokrat problem prevelikega izločanja sebuma oz olja na površini kože. Rano z jojobinim oljem, to izločanje uravnavamo in prav tako blagodejno vplivamo na akne in mozoljčke, zaradi zdravilnih in antimikrobnih lastonsti olja.

Upam, da boste s pomočjo tega članka našle kakšno olje, ki bo primerno za vas in ga tudi preizkusile. Če imaš kakšno vprašanje mi lahko pišeš na info@lanaspital.si, kjer ti bom z veseljem pomagala.

OGLEJ SI TUDI