24 Jan Dermacol – Cover puder za obraz

Za Dermacolov puder sem slišala že kar nekaj časa nazaj, vendar se za njegov nakup preprosto nikoli nisem odločila. Znan je po temu, da je izredno prekriven ter spada v rang pudrčkov, ki so jih uporabljali oz. jih najverjetneje še uporabljajo pri filmskem snemanju v Hollywood-u. 

Kot veste, pa sem sama čiisto navdušena nad pudri in vedno znova iščem nove, ki bi me navdušili, zato je tudi tale tubica pristala v mojih rokah v začetku letošnjega leta!
Ko sem ga čisto prvič preizkusila sem si mislila ‘joj groza’!
Puder je na meni izgledal dobesedno katastrofalno. Kar stal je na koži, na njej ustvaril masten učinek ob katerem sem imela občutek, da bo v trenutku zamašil vse moje porice ter povzročil izbruh mozoljčkov. 

Seveda sem si sama rekla, da mu preprosto moram dati še eno priložnost, zato sem preizkušala vse možne načine s katerimi bi njegov nanos bil najbolj optimalen.
In končno sem našla popolno kombinacijo!

dermacol-make-up-cover-600x600_1024x1024

Za lep ter naraven nanos Cover pudra:

– vedno kožo navlaži z dobro vlažilno kremo in počakaj, da se dobro vpije v kožo
– pri nanosu pudra uporabo minimalno količino, saj je puder neverjetno pigmentiran in ob preveliki količini na koži tam obstane ter se zarije v gubice in porice
– Cover puder nanašaj s pomočjo čopiča z resnično gostimi ščetinami. Sama ga najraje nanašam z Makeup Revolution velikim Oval čopičem, ki lepo ter enakomerno razmaže puder po celotnem obrazu.
– puder vedno najprej nanesi na neko povšino ali dlan ter ga nato s pomočjo čopiča nanesi na obraz
– po končanem nanosu ga moraš obvezno zafiksirati s pomočjo suhih izdelkov, saj tako dosežeš najlepši izgled pudra

Za koga je puder sploh pimeren?

+ Puder je še posebaj primeren za vse z suhim ter normalnim tipom kože. Sama sem ugotovila, da se na mojem mešanem tipu kože kar hitro prične svetiti zato so pri njegovi uporabi obvezna oprema fiksacijski izdelki. Sama najraje uporabim kar Contur paletko ter tako s suhim svetlenjem ter senčenjem zafiksiram svoj obraz.

+ puder je resnično polno prekriven, zato še enkrat poudarjam, da ga pri nanosu uporabi čiisto malo.

+ puder je tudi noro OBSOTJEN! Temu ste bile lahko tudi priča na morem Snapchat-u (lanaspital), kjer sem ga dobesedno spirala iz roke s pomočjo vode in se ni premaknil!

Kje lahko najdem in kakšen odtenek bi bil zame?

Sama sem puder našla na strani Salma.si, kjer sem zanj odštela  9,90€.  Ker sem dokaj svetle polti sem si izbrala odtenek 208, ki se odlično ujema z mojim naravnim tenom. 

Vsekakor pa moram omeniti, da je puder kar ‘težek’ za vsakodnevno uporabo, tako da to odsvetujem. Je pa več kot odličen za nošenje ob raznih priložnostih, slikanjih, kjer res potrebuješ dobro podlago, ki izgleda lepo na koži in se bo obdržala na tvojem obrazu kar se le da dolgo.

Lana :*

OGLEJ SI TUDI