09 Feb IZBERI PRAVI ODTENEK KOREKTORJA ZASE

Izbira pravilnega odtenka korektorja je zelo pomembna, če želimo ustvariti lepo, naravno polt. Ker tudi sama prejmem veliko vprašanj o tem kakšen odtenek izbrati, zakaj korektor na koži ne izgleda tako lepo in naravno kot bi mogel, sem se odločila, da vam spodaj napišem par napotkov s katerimi boste lahko tudi same našle pravi odtenek korektorja zase!

Preden boš izbrala svoj odtenek korektorja, moraš določiti podton kože. Saj je ta najpomembnejši za izbiro odtenka tvojega korektorja.

Podtoni kože:
– hladen ( v koži prevladuje rozast pigment )
– topel ( v koži prevladuje rumen pigment )
– nevtralen ( v koži ne prevladuje ne rozast in rumen pigment )

Kako ga določiti? Čisto preprosto!
Eden izmed zelo hitrih in enostavnih testov je določevanje podtona s tako rečeno ‘metodo zapestja‘.

Poglej svoje zapestje. Na podlagi ven v njem lahko hitro določiš svoj pigmentek.

1. Če so tam vene modre ali vijolične barve, je tvoj podton hladen. Tako izbiraš korektorje, ki imajo malce bolj rozast pigment.

2. Če pa so vene bolj zelenkasto-olivne barve, je tvoj podton topel.  Zate so primernejši korektorji, ki so malce bolj rumenkaste barve.

3. Če ne moreš določiti podtona, pa si najverjetneje nevtralna. Zato izbiraj korektorje, ki nimajo izrazitega podtona.

Naslednji, pomemben del, ki ga moraš upoštevati pri izbiri odtenka pa je uporaba korektorja. Tukaj moraš pomisliti za kaj boš dejansko uporabila korektor.

1. Uporaba za prekrivanje nepravilnosti
Pri prekrivanju mozoljčkov, manjših znamenj, pegic, … vedno uporabi korektor v odtenku, ki je enak kot ten tvoje kože. Saj se bo tako najlažje zlil z njo ter  na najbolj naraven način prekril nepravilnost.  Tega vedno enači na obrazu in ne na dlani, saj tukaj pride velikokrat do velikih razlik v tenih.

2. Uporaba za osvetljevanje obraza
V zadnjih dveh letih je osvetljevanje obraza, ter tako ustvarjanje konturinga s pomočjo korektorjev postalo pravi hit. Pri osvetljevanju vedno izberi za odtenek do dva svetlejši odtenek od tvojega tena kože. Če pa želiš s pomočjo korektorja tudi senčiti svoj obraz, pa seveda uporabi za odtenek do dva temnejši korektor od tvojega naravnega tena kože.

Tako, upam, da bo sedaj izbira pravilnega odtenka veliiko lažja! Če pa imaš še kakšno vprašanje ti z veseljem pomagam na info@lanaspital.si

Lana