25 Apr OCENA : Shea Butter – Akoma

Ker namenjam zelo veliko pozornosti negi svojega telesa, sem bila še posebej vesela Akominega paketka z izdelki za nego telesa. Tukaj moram poudariti da je predost njihovih izdelkov ta, da so vsi popolnoma naravni, brez dodajanja kakršnihkoli umetnih sestavin.

Nad njihovim Shea Butter oz. karitejevim maslom sem čisto navdušena, saj na koži pušča neverjetno mehkobo in navlaženost. Moja koža je že samo po eno tedenski uporabi občutno mehkejša in svilnata na otip.
Tako preprost izdelek, lahko naredi takšno spremembo – res neverjetno!
Zelo velik plus tega masla je tudi, da se po nanosu lepo vpije v kožo in kot pri nekaterih proizvodih po njegovem nanosu nisi ves lepljiv in masten še nadaljno polovico dneva.

 

Ker prej tega masla nisem poznala, sem na internetnih straneh malce pobrskala o njem.
Pridelujejo ga iz oreščkov karitejevega drevesa, ki uspeva v Afriki. Je zelo dober vlažilec, ki deluje protivnetno, hranljivo, vsebuje polno antioksidantov  in je še posebej priporočljivo za vse s suho kožo.

Uporabljaš ga lahko kot losijon za telo po tuširanju, odličen je tudi v boju proti strijam saj izboljšuje elastičnost kože.  Kot sem že prej omenila, zelo dobro vlaži kožo ( še posebaj ga priporočam pri negi trše kože na stopalih), sama pa sem ugotovila, da je pri masažah njegova uporaba še boljša kot uporaba olja.

Resnično ga priporočam vsem, ki se po napornem dnevu želijo malce razvajati in svoji koži privoščiti še nekaj dodatnega.

Maslo in ostale produkte lahko najdeš na www.akoma.si

 

OGLEJ SI TUDI