25 Apr Zagorela polt brez sončenja

V vročih dneh želimo vse pokazati svoje lepo zagorelo telo. Namesto, da bi svojo kožo izpostavljale škodljivim sončnim žarkom, lahko nanjo nanesemo popolnoma neškodljivo in varno samoporjavitveno kremo ter  ustvarimo lepo zagorelo polt v parih urah.

Za lep nanos kreme in njeno obstojnost je zelo pomembno da najprej kožo pripraviš.
Po celotnem telesu najprej naredi piling telesa.
Ta bo odstranil odmrle kožne celice, zaradi katerih bi lahko kasneje bil nanos neenakomeren in neobstojen.
Po pilingu vzemi britvico in obrij dele telesa na katerih ne želiš biti poraščena.
Po nanosu samoporjavitvene kreme odsvetujem pogosto britje, saj boš s tem hitreje odstranila plast barve iz kože. Kasneje predlagam kar uporabo epilatorja, ki dlačice le izpuli in ne poškoduje kože.

Tako, koža je gladka in sijoča, sedaj moraš poskrbeti le še na njeno navlaženost.
Par ur pred nanosom samoporjavitvene kreme s krožnimi gibi v kožo vtri bogato mleko za telo. Zaradi dobre vlažnosti kože se bo barva lepo prijela na tvojo kožo in ne bo lisasta, kar se velikokrat rado naredi na suhih predelih okoli komolcev, kolen, gležnjev in zapestja.

* Nasvet : Če želiš na koži opraviti depilacijo, ti priporočam, da to storiš vsaj dan ali dva pred nanosom umetnega tena. Z depilacijo se namreč zaradi odstranitve dlake pore odprejo in se lahko ob nanosu kreme lahko intenzivneje obarvajo – nihče pa ne želi imeti pikčastih nog kajne?

Koža je pripravljena in sedaj sledi akcija!

Nanos samoporjavitvenega izdelka.
Na tržišču lahko najdeš pene, gele, sama pa ti najbolj priporočam kar kremo, ki je nekakšne konsistence kot mleko za telo. Vsaka krema ti verjetno ne bo ustrezala, zato ti priporočam, da ne obupaš takoj ampak jih preizkušaš dokler ne najdeš tiste prave, ki ti bo ‘pisana’ na kožo.

[/vc_row]

In kako samoporjavitvene kreme sploh delujejo?

Vse vsebujejo sladkor dihidroksi aceton (DHA), ki je  varen za uporabo in naše kože ne poškoduje. DHA reagira z beljakovinami, ki so v našem epidermisu oz. zgornji plasti kože. Rezultat te reakcije je lepo obarvana koža, ki seveda s časom zaradi luščenja kože zbledi – tako tudi obarvanost ni trajna in je obstojna nekje od 6-8 dni ( seveda je odvisno od kože vsakega posameznika ), zato tudi priporočam obnovo tena vsak 5-6 dan.

No in sedaj končno k nasvetom za popolni nanos!

Pri nanosu samoporjavitvene kreme na telo, priporočam, da na sebi nimaš oblačil, saj boš le tako lahko natančno obarvala vse delčke tvojega telesa.
Pri nanosu kreme ti priporočam, da nosiš rokavice za enkratno uporabo, saj so naše dlani ravno zaradi nanašanja velikokrat lisaste. Predlagam, da izdelek nanje nanesete nazadnje, v tankem sloju in natančno.
Kremo nanašaj v dokaj izdatnih količinah, saj jo boš lahko le tako dobro nanesla in enakomerno razmazala po celotnem delu telesa.
Nanašaj s hitrimi krožnimi gibi.
Če imaš občutek, da si na kakšnem predelu nanesla preveliko količino kreme, ga preprosto obriši s pomočjo brisačke.

Po nanosu kreme počakaj 10 minut preden se oblečeš, da se le ta dobro vpije v telo ter se vsaj 6-8 ur ne tuširaj ali kopaj po nanosu izdelka. Seveda je čas čakanja odvisen od navodil proizvajalca, zato tudi ta pred nanosom dobro preberi.

Kako boš čim dlje časa ohranila svojo zagorelo polt?

Izogibaj se nošenju ozkih hlač, ki drgnejo ob tvojo kožo in tako povzročijo hitrejše odstopanje barve iz kože.

Po prhanju ali kopanju svoje telo s pomočjo brisače osuši s pomočjo tapkajočih gibov in ne močnega drgnjenja.

 

Sedaj je vse kar moraš storiti le.. oblečti najljubši par kopalk in pokazati svojo lepo zagorelo polt!

Upam, da bodo zgornji nasveti koristni, če pa imaš še kakšno vprašanje mi piši na info@lanaspital.si, kjer ti bom z veseljem odgovorila.

OGLEJ SI TUDI