Naredi sama! osvežilne kocke aloe vere

Naredi sama! osvežilne kocke aloe vere

Poletju, vročim dnevom in morju se pogosto na žalost pridružijo tudi opekline kože, ki so v toplejših mesecih leta najpogostejše!
Seveda se jim moremo s pomočjo SPF zaščitnih izdelkov izogniti, vendar nas tu in tam sonček lahko tudi preseneti ter tako na naši koži ustvari neprijetno, bolečo ali pa celo srbečo opeklino.

Pri opeklinah je zelo pomembno, da kožo dobro negujemo, vlažimo ter ji tako pomagamo vzpostaviti ravnovesje, ki bo pripomoglo k hitrejši obnovi.
Zate imam super DIY trikec, ki ti bo pomagal pri negi opečene kože.

DIY Osvežilne Aloe Vera kocke za nego opečene kože

Potrebuješ:
Silikonski modelček za delanje ledu
Aloe Vera gel
Zmrzovalnik

Priprava:
Modelčke za izdelavo ledu do vrha napolni z gelom aloe vere in jih postavi v zmrzovalnik za najmanj 8 ur, da zmrznejo. In to je vsa umetnost!
Ko bo naslednič tvoja koža opečena, vzemi kocko aloe vere in jo z nežnimi krožnimi gibi začni topiti na opečenem predelu kože. Kocka bo na koži ustvarila osvežilen občutek, ki bo pomagal pri bolečini opekline ter hkrati kožo negovala ter tako pripomogla pri hitrejšemu okrevanju opečene kože.

Seveda pa lahko takšne kocke uporabiš tudi pri vsakodnevni negi obraza, ki bo kožo osvežila, negovala ter izboljšala tonus ter te prav tako v vročih mesecih dodatno osvežila.

Da pa boš tale DIY trikec za nego opečene kože potrebovala čim manjkrat pa ti predalagm, da si prebereš moj članek v katerem sem ti zaupala vse kar moreš vedeti o SPF-ju ter pravi izbiri sončne kreme zase -> https://lanaspital.si/izberi-pravi-spf-zase/

Lana:*

 

 

photo credit : Barefootwine

No Comments

Post A Comment