Reci mastnim lasem adijo!

Reci mastnim lasem adijo!

[/vc_row]

Si vedela, da lahko svoje lase tako rekoč ‘natreniraš’ da se ne bodo več toliko mastili?
Noro, kajne!

Vse se je začelo takrat, ko sem že skoraj čisto obupala, saj so bili moji lasje v takšnem stanju da so se tako rekoč zmastili že enak dan. Zjutraj pranje, zvečer pa je moje lasišče bilo tako mastno, da mi drugega kot ponovno pranje naslednji dan ni preostalo.
Prvi in glavni problem prepogostega pranja las je v tem, da iz lasišča odstranimo vsa naravna olja. Tako  želijo receptorji nato tega čiim hitreje vrniti v naravno stanje ter pričnejo proizvajati še več maščobe, kar vodi v začarani krog. Več maščobe, pogostejše pranje ter obratno.

.

Vsem, ki imate podobne problemčke, bom zaupala super trikce, ki sem jih kar nekaj časa preizkušala tudi sama in moram priznati, da sem podaljšala pranje svojih las za kar tri dni! Bravo!

Prvi dan!
Prični z umivanjem las kot ponavadi.
Sama imam tanjše ter čisto ravne lase, zato zelo rada uporabljam različne šampone, ki lasem podajo volumen. Pri tem koraku vsekakor bodi pozorna, da si celotno lasišče dobro premasiraš s šamponom ter ga nato tudi dobro spereš s pomočjo vode.

Sama sem ugotovila, da so koraki pri stiliranju las z različnimi preparati zelo pomembni, saj se brez njih ti zmastijo veliiiiko hitreje.
Sama na mokre lase vedno nanesem Schwarzkopf – BeachGirl mermaid look Texturizing Salt sprej, ki da mojim lasem super teksturo. Nato nadaljujem s sušenjem svojih las ter nekje na polovici, ko so še malce vlažni nanesem nanje Schwarzkopf – Extra Volume peno za lase, ki lase še dodatno utrdi ter na njih ustvari super volumen. Ko so lasje poskušeni, nanje nanesem še lak ter tako zaključim stiliranje. Sama sem nekako ugotovila, da takšna kombinacija izdelkov prepreči prehitro mastenje las in lasje ostanje dlje časa ‘sveži’.

Drugi dan!
Prični z nanosom suhega šampona. Sama prisegam na suhe šampone Batiste, ki osvežijo videz las v trenutku. Preprosto ga naneseš k korenom svojih las, počakaš minutko, s pomočjo prstov celotno lasišče premasiraš in že si pripravljena na izhod.

Tretji dan!
Prični s skodelico dobrega čaja ter prikupno spetimi lasmi. Na youtubu lahko najdeš ogrooomno tutorialov s pomočjo katerih boš lahko v trenutku naredila popolno speto frizuro.

messybungraphic_large
0aff61c9b58827b58241677009b3ea92
cd08bbcac82b03e88cc393492725ba4a

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

No Comments

Post A Comment