Top lepotni nasveti babic, ki dejansko delujejo!

Top lepotni nasveti babic, ki dejansko delujejo!

Verjetno ti je stavek babice ‘zate želim samo najboljše’, kajne?
Jap, s tem lahko postanejo tu in tak že kar malo nadležne, ampak sama lahko sedaj, po parih letih priznam, da je imela moja babi dejansko prav!

Spodaj sem zate pripravila nekaj nasvetov, ki se že več desetletij prenašajo iz generacije v generacijo in se jih splača upoštevati, saj resnično delujejo.

Top lepotni nasveti babic, ki dejansko delujejo:

1.Izberi satenast ali svilen vzglavnik

Si vedela, da spanje na takem vzglavniku preprečuje lomljenje las, dolgoročno pa omili tudi gubanje kože. Bombažna posteljnina je lahko groba, zato med obračanjem glave na vzglavniku lomi in uničuje lase.

2.Pokončna drža za zmago!

»Prsi ven, trebuh noter!« In to ne le med ‘fotkanjem’ za Instagram! Pokončna drža te bo naredila samozavestnejšo. Če je težko ves čas ‘igrati metlo’ zaradi ­lepote, se je vredno potruditi vsaj zaradi zdravja. Upogibanje lahko ukrivi tvojo hrbtenico in s tem povzroči bolečine. Vadi med sedenjem! Ko sediš, potiskaj ramena nazaj, poleg tega pa si predstavljaj, da te proti stropu kot lutko vleče nevidna vrvica.

3. Lepotni spanec dejansko obstaja!

Lepotni spanec ni izmišljotina! Prav zares lahko vpliva na zdrav videz kože in boljše splošno počutje. Medtem ko ti spiš, si tvoja koža nabira novih moči. V minutah globokega spanja tvoje telo proizvaja hormone, ki pomagajo pri regeneraciji celic. Ta proces zmanjšuje škodo, ki sta jo povzročila sonce in stres.

Da se tvoje telo spočije, potrebuje sedem ali osem ur spanja. Če se želiš dobro naspati, se vsak večer odpravi med rjuhe okoli 10. ure zvečer. Pred spanjem ti priporočam, da se sprostiš v pomirjajoči kopeli. Lažje boš zaspala tudi, če se boš čez dan poslužila tudi kakšne športne dejavnosti.

4. Če mrščenje postane tvoja navada, lahko izrazne gube na delih obraza postanejo globlje

Pogosti in ponavljajoči gibi lahko oslabijo tvojo kožo. Ta bo z leti vedno manj elastična in gubasta. To ne pomeni, da moraš nenehno paziti, da bo tvoj obraz kot zamrznjen, vendar pa pazi na gibe, ki bi lahko raztegnili kožo tam, kjer je najbolj občutljiva (na očeh in ob ustih). Poleg tega pa si pred spanjem nikoli ne pozabi očistiti obraza.

5. Rdeča šminka za poživitev

Študije kažejo, da gledanje živih barv stimulira možgane. Rdeča šminka je lahko dobro videti na vsaki predstavnici nežnejšega spola. Pomembno je, da izbereš pravi odtenek. Čez dan ti priporočam, da nežno požiš barvo svojih ustnic s prosojno rdečim bleščilom, zvečer pa si lahko nekoliko drznejša z uporabo intenzivne rdeče šminke.

6.Ricinusovo olje za trepalnice

Ricinus bo nahranil, okrepil  in osvežil trepalnice. Najlažje ga boš nanesla z glavničkom za trepalnice ali staro očiščeno ščetko maskare.

7. Jej zdravo hrano, veliko sadja in zelenjave, pridelane doma!

Najverjetneje si že ničkolikokrat slišala iz babičinih ust, da si med gledanjem televizije namesto nezdravih prigrizkov raje pripravi sadno solato. Prav nič se ni zmotila! S tem, ko boš sadje in zelenjavo jedla vsak dan, bo tvoja koža zasijala. Dobila bo (pre)potrebne vitamine in minerale. Pij tudi čaj, najbolje iz domačih zelišč.

8. Visoke pete podaljšajo tvoje noge

Visoke pete v trenutku pričarajo videz dolgih nog, poleg tega pa bo tvoja drža na ta način avtomatično lepša. Upam, da imaš v omari vsaj en par klasičnih salonarjev … Da se v ‘štiklih’ počutiš dobro in samozavestno, naj bi bili visoki do šest centimetrov. Pa ne pozabi tudi na  udobno kopito! V nevtralni barvi so videti še posebej izvrstno, saj se zlijejo z barvo kože, kar še dodatno podaljša tvoje noge.

9. Ne grizi nohtov in ne trgaj obnohtne kožice

Naloga nohtne kožice je varovanje nohtov. Če jo boš neprestano grizla in trgala, se bo zaščitna plast med nohtom in kožo oslabila, kar lahko povzroči vdor bakterij pod kožo ter tudi neenakomerno rast novega dela nohta. Če boš grizla nohte, se lahko dolgoročno spremeni tudi njihova oblika.

No Comments

Post A Comment