Vse kar moraš vedeti o bronzingu obraza

V tem članku boš lahko prebrala vse kar moraš vedeti o ustvarjanju zapeljivo zagorele polti s pomočjo bronzinga.

Bronzing je tehnika s pomočjo katere dosežeš zagorel ‘sun kissed’ videz, ki je v vročih mesecih zelo priljubljen, saj se poda skoraj vsaki od nas in zanj resnično potrebuješ le nekaj minutk.

Zelo veliko ljudi to tehniko zamenjuje s tehniko ‘contouring’ oz. oblikovanje obraza. Vendar gre za dve čisto različni tehniki. Pri oblikovanju obraza uporabljamo mat izdelke, ki jih nanesemo na predele obraza kamor bi naravno padla senca in s tem poudarimo definicijo našega obraza. Pri bronzingu pa najpogosteje svetlikajoč izdelek nanesemo na predele, ki ga obsije naše sonce oz. kjer najprej porjavimo saj z njim želimo doseči zagorel videz obraza.

Za ustvarjenje takšnega videza potrebuješ mehak čopič z veliko ščetinami. To delo bo odlično poravil čopič za nanos pudra v prahu, saj z njim nanos bronzerja ne bo premočan in ga boš lahko postopno in kontrolirano nanašala do želene pigmentacije.

Poleg čopiča pa boš seveda potrebovala še bronzer. Predlagam uporabo izdelka, ki vsebuje malce svetlikajočih delcev, ki bodo poskrbeli za svež videz kože in lepo poudarili tvojo polt.

Da bo izbira malce lažja si lahko tukaj ogledaš moje TOP 3 bronzerje tega poletja.
Ti so Makeup Revolution – Vivid baked bronzer ( Goledn days) lahko najdeš v spletni trgovini Ličila.si, Collistar – Sun effect 09 in Kiko – City bronze 01 pa v svoji najbližji drogeriji. Vsi vsebujejo majhne svetlikajoče delce, njihov nanos je preprost in kar je zeloo pomembno – na obrazu bodo ostali skozi celoten dan.

Pri izbiri moraš biti pozorna na njihov podton. Če je tvoja zagorela polt malce bolj opečnata, izberi bronzer z toplim opečnatim podtonom ( Collistar). V primeru, da imaš malce bolj hladen podton zagorelosti pa izberi bronzerje, ki imajo hladnejši sivkasto-rjavkast podton ( Makeup Revolution, Kiko)

Pred nanosom bronzerja na očiščeno kožo nanesi dobro vlažilno kremo in puder, ki ga uporabljaš v poletnih mesecih. Predlagam uporabo BB kreme ( sama obožujem Garnier – Miracle skin perfector), ki zelo dobro izenači ten kože, prekrije manjše nepravilnosti in nasploh osveži njen izgled.

Sedaj pa k nanosu….

Pri tem moramo vedno imeti v mislih, da želimo doseči videz zagorele polti, kakor da bi ravnokar prišli iz tedenskih počitnic na morju. Torej vedno bronziramo predele obraza, ki jih sonce obsije, če je nad nami. Ti predeli so čelo tik ob lasišču, temena, vrhovi naših ličk, ob čeljustih in sredina nosu. Pri nanosu moraš paziti, da izdelek na obraz nanašaš postopoma in njegovo pigmentacijo gradiš počasi, saj lahko v nasprotnem primeru zelo hitro pride do neestetskega učinka.

No Comments

Post A Comment