Vse kar moraš vedeti o maskari

Vse kar moraš vedeti o maskari

Verjetno veš kaj imam v mislih s tem, da očesni make up nikoli ne izgleda popolnoma dokončan dokler na trepalnice ne naneseš maskare.
Ta poskrbi za volumen, bolj odprt pogled, gostejše trepalnice – skratka  je pika na i pri končnem izgledu make up-a.

Nekatere imamo dolge in goste, druge kratke in tanke ali obratno. Prav zato moraš biti pri izbiri maskare še posebno pozorna na svoj tip trepalnic, saj lahko z različnimi ščetkami in formulacijami maskar na trepalnicah dosežeš različne učinke.
Na tržišču je mnogo maskar z različnimi formulacijami in efekti.  Nekatere poskrbijo za večji volumen, druge za večjo ovihanost, tretje jih podaljšajo in tako dalje.

Da bo izbira maskare prihodnjič malce lažja, si oglej spodnje ščetke in njihove efekte, tako boš hitro ugotovila katera je popolna zate in tvoj tip trepalnic.

1.Ščetka maskare ima sintetične ščetine, ki so odlične za nanašanje maskare na tanke, ter kratke trepalnice.  Žal takšna ščetka ne bo poskrbela za ‘bomastičen’ volumen, ampak jih bo samo poudarila.

2. Tanjša ščetka dobro loči trepalnice in nam omogoča tanek oz. lahek nanos produkta. To je čisto osnovna ščetka, primerna je za vse tipe trepalnic.

3. Ščetka maskare ima prav tako sintetične ščetine, ki bodo poskrbele za dolžino,  volumen    in boljšo definiranost trepk.  Takšne ščetke trepalnic ne zlepijo in ne puščajo grudic, zato so še posebno primerne za tanke in dolge trepalnice.

4.Ščetka pa poskrbi za takojšnji glamurozen volumen in podaljšanost. Takšne ščetke velikokrat  zlepijo trepalnice, ki so tanjše in krhkejše, saj s takšno ščetko nanesemo več produkta nanje.

Najprej pa k osnovi – pripravi trepalnic na nanos maskare.

Pred nanosom maskare moraš poskrbeti, da bodo trepalnice popolnoma pripravljene.
Pri tem imam v mislih vihalec trepalnic. Z njegovo uporabo v trenutku odpreš in poudariš pogled. 

 

S pomočjo teh korakov pa se bo od sedaj naprej njegova malce ”strašna ” uporaba spremenila v resnično preprosto vsakdanje opravilo!

1. Pogled usmerimo navzdol in vihalec prislonimo h koreninam naših zgornjih trepk, ter ga stisnemo za približno 10 sekund

2. Nato se z vihalcem pomaknemo na sredino naših trepk in ponovimo prejšnji korak

3. Čisto na koncu se z vihalcem zadržimo še pri konicah naših trepk, ki jih s stiskom oblikujemo okoli 5 sekund

.

Pri uporabi vihalca moramo še posebej biti pozorni, da ga vselej uporabimo pred nanosom maskare, saj jih lahko v nasprotnem primeru resno poškodujemo.

Sedaj pa k nanosu maskare.

Pri nanašanju maskare moraš paziti, da na ščetki nimaš preveč produkta.
Velikokrat se to dogaja pri čisto novih maskarah, rezultat pa so zlepljene trepalnice polne grudic.
Ta problemček bo s tem trikcem rešila v sekundi!
Vzemi papirnat robec in ščetko maskare pred uporabo obriši vanj, tako boš ostranila odvečen produkt in s tem preprečila zleplenje trepalnic.

Prav tako maskare nikoli ne ”pumpaj” saj s tem v maskaro vnašaš dodaten zrak , ki bo poskrbel da se bo maskara še hitreje posušila, ter postala popoln prostorček za domovanje mikroorganizmov.

Na tržišču lahko najdeš nešteto barv maskar.
Najpogostejša črna poskrbi za dramatičnost in se poda k skoraj vsakemu make up look-u. Njeno nasprotje – prozorna maskara, pa je primerna za vse, ki želite čim bolj naraven look. Odlična pa je tudi za obrvi, saj jih z njeno uporabo obdržimo v želeni obliki.
Na črno maskaro lahko za nekaj časa kar pozabiš, saj  so barvne maskare ‘must have’ tega poletja.
Namesto da bi zadnje odštevala veliko denarja, si jo lahko narediš kar sama!

Potrebuješ svečko, barvno barvico v poljubni barvi ter ščetko ( lahko tudi umiješ ščetko kakšne stare maskare ).

Barvico stopi nad plamenom svečke.

Stopljeno barvico razmaži po ščetki kot prikazuje slika.

S pomočjo ščetke ( tako kot, da bi nanašala maskaro ) stopljeno barvico nanašaj na trepalnice. Korak ponavljaj toliko časa, da dobiš željeno pigmentacijo barve na trepalnicah.

Kaj pa vodoodporne maskare?

Te poskrbijo za izjemno dolgo obstojnost in bodo obstojne ob neprimernih vremenskih razmerah kot tudi parih solzicah.
So tudi odlična izbira za vse, ki imate težave z mastno kožo, saj se  navadne maskare na takšni koži skozi dan velikokrat rade razpackajo na vekah.

Pozorna pa moraš biti pri njihovem odstranjevanju.
Ker so obstojnejše lahko ob neprimernem načinu odstranjevanja poškoduješ trepalnice. Priporočam uporabo odstanjevalcev na oljni osnovi – to nalogo bo odlično opravil tudi odstranjevalec, ki si ga lahko narediš kar doma!

No Comments

Post A Comment