Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Lana Špital s.p., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Podatki o podjetju:
Lana Špital s.p.
Šaleška cesta 2d
3320 Velenje

TRR odprt pri LON SI56 6000 0000 1158 445

E-pošta: info@lanaspital.si

Kupec se zavezuje splošnim pogojom od trenutka oddaje spletnega nakupa v spletni trgovini.

Vrste uporabnikov

Z registracijo na www.lanaspital.si postanete član platforme. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo samo registrirani člani.
Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime ter geslo. Če ga želi uporabnik kasneje zamenjati svoje podatke, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij

Lana Špital s.p., se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije: a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko), b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), d) dostopnost izdelkov e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave), f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, g) način plačila in dostave, h) časovno veljavnost ponudbe, i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Lana Špital s.p. in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko Lana Špital s.p. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Lana Špital s.p. kot za kupca. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog.

Postopek: 1. Izbira artiklov: v spletni trgovini si izberete željen artikel in njegovo količino. Pred zaključkom naročila, lahko na spletni strani preverite vse podatke o artiklu, spemembno količina in izbris artikla.

2. Sprejetje naročila: po oddaji naročila, kupec prejme potrdilo o sprejetju naročilo po elektronski pošti, ki jo je vpisal ob oddaji naročila.

3. Naročilo potrjeno: če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v naslednji obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda in preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oz z razlogom zavrne. Ponudnik preko elektronske pošte, kupca obvešča o ažurnih podatkih z dobavo blaga. Ponudnik ne prevzame nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi nadljših rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi.

4. Odprema blaga: Blago, ki je na zalogi, ponudnik pripravi in odpošlje v 2-4 dneh od potrditve naročila in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru zamude oz reklamacije je ponudnik dolžan kupcu pojasniti postopek ob pritožbi.

Načini plačila

Spletna trgovina Lana Špital s.p.  omogoča naslednje načine plačila:
  • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, BA Maestro)
  • preko platforme PayPal.
Kode za popust 

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Lana Špital s.p. Vsakršna koda je  časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku. Po pretečenem določenem roku je koda neveljavna.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

  • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov info@lanaspital.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
  • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, ki ga je uporabnik plačal ob oddaji naročila.
Dobavni rok 

Dobavni roku so izraženi v številu delovnih dni in sicer 2-4 dni od naročila.

Dostava 

Dostavo za spletni trgovino opravlja Pošta Slovenije in znaša 2,26€.
 
Varovanje osebnih podatkov Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov uporabnika. Te bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam z zagotavljanjem varnosti svojega uporabniškega imena in gesla.
 
Pravno Obvestilo

Spletna trgovina Lana Špital s.p. in vsi podatki na njej, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

18. 05. 2022